pomirenje

Nagrada će biti dodijeljena 10. decembra ove godine na Međunarodni dan ljudskih prava.

Organizatori poručuju da je proces suočavanja s prošlošću neophodan u izgradnji boljeg i humanijeg društva.

Mreža za izgradnju mira poziva na dostavljanje prijedloga za Mirovnu nagradu za osobe i škole koje se ističu u svom radu na izgradnji mira i promociji pitanja ljudskih prava.

"Noć u Trnopolju" održaće se 5. avgusta 2018. na lokaciji nekadašnjeg logora Trnopolje, kod Doma kulture u Trnopolju.

Fondacija CURE zajedno s udruženjem „HO Horizonti“ uskoro organizuje radionicu „Aktivistkinje grade mir“ koja će se održati u prostorijama UZ „Jadar“, jedinog ženskog udruženja na području Konjević Polja.

Ja sam iz Zvornika. Znali smo se iz viđenja, ali nisam znao koliko si dobar momak dok te ovde nisam upoznao. Nisam znao da ti se takve stvari dešavaju u Zvorniku. Od danas niko više ne sme da te dira. Jer si sada ti moj drug.

Milan Colić

Program Helsinškog komiteta za ljudska prava Republike Srpske okuplja srednjoškolce iz cijele BiH, i daje im priliku da na jedan sasvim drugačiji način uče o istoriji u periodu od 1992.-1995. 

Milorad Milojević

Ženskim karavanom mira aktivistice su željele skrenuti pažnju na važnost uključivanja žena u proces izgradnje mira. 

diskriminacija.ba

U Prijedoru je održana regionalna konferencija na temu: "Kultura sjećanja - istorijski lomovi i savladavanje prošlosti, kako se odnosimo prema prošlosti". 

diskriminacija.ba

Djelovanje u pravcu oduzimanja legitimiteta ''naši vs. njihovi'' diskursu je najefikasniji pristup društvenim promjenama u BiH, i to baš u Prijedoru. Otvara se mogućnost da shvatimo da su svi ti oduzeti životi - naše žrtve.

Goran Zorić, foto:jer me se tice

Pages