O nama

Portal www.diskriminacija.ba predstavlja platformu za dijalog o ljudskim pravima, položaju manjinskih i marginalizovanih grupa u BiH i zaštiti od diskriminacije. Kroz priče o kršenjima ljudskih prava i slučajevima diskriminacije, ali i prikaz pozitivnih primjera iz različitih krajeva u BiH, težimo ka stvaranju pravednijeg društva u kojem svi njegovi članovi i članice uživaju jednaka prava.
 
Vjerujemo da se o diskriminaciji i ljudskim pravima mora voditi javna debata koja će građanima i građankama BiH omogućiti da budu bolje informisani o slučajevima diskriminacije, mehanizmima zaštite i svojim pravima. Zbog toga smo kreirali i razvijamo portal www.diskriminacija.ba koji omogućava da se o ovim problemima razgovara kontinuirano i slobodno.
 
Pozivamo naše čitaoce i čitateljke da se uključe u rad portala kroz davanje prijedloga za nove priče. Svoje sugestije, pozitivne i negativne kritike možete nam slati na e-mail redakcija@diskriminacija.ba.
 
Donatori: 
  • Ministarstvo vanjskih poslova Republike Češke - “Podizanje vidljivosti ljudskih prava u bh. medijima” (1. juli 2019. – 31. oktobar 2019.)
  • Internews - Balkans Media Assistance Program - Engaging Content Grant (20. decembar 2018. – 19. juni 2019.)
  • Fond otvoreno društvo Bosna i Hercegovina - Jačanje online platforme www.diskriminacija.ba (15. juni 2018. – 15. mart 2019.)
  • USAID, Fond otvoreno društvo BiH – Jednakost za sve: Koalicija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije (30. maj 2014. – 29. maj 2018.)