Vijesti i događaji

Seksualno nasilje je jedna od najvećih trauma koja se može desiti jednoj ženi, kaže direktorica Fondacije lokalne demokratije.

Istraživanje Međunarodne organizacije rada (ILO) objavljeno na Međunarodni dan jednakih plata, koji se obilježava 18. septembra, pokazalo je da su žene u prosjeku plaćene oko 20 posto manje od muškaraca, piše ...

Prošle sedmice u Prnjavoru, Srpcu, Gradišci i Laktašima predstavljeno je 46 topografskih znakova na jezicima nacionalnih manjina.

Femicid se mora tretirati kao krivično djelo i treba biti pravno definisan poručeno sa protesta. 

Slavko Mršević je zbog nemara i nerazumijevanja osoblja Srednjoškolskog centra u Rudom četiri godine umjesto u školi proveo u kući. 

Policijski službenici i službenice među prvim su osobama kojima se žene u Bosni i Hercegovini (BiH) obrate kada nasilje u porodici eskalira.

Žene se moraju osjećati bezbjedno i zaštićeno u mjestu u kojem žive, a jedan od načina za to je prilagođavanje javnih prostora njihovim potrebama.

Akcioni plan je suštinski strateški dokument koji se u velikoj mjeri fokusira na pitanja borbe protiv diskriminacije u svim sferama društva, navodi se u saopštenju Sarajevskog otvorenog centra.

Centar za mlade “Kvart” iz Prijedora i portal zamisli.ba pozivaju mlade ljude iz Bosne i Hercegovine da se prijave na trening o izvještavanju o marginalizovanim zajednicama, ekstremizmu, ratnim zločinima i kulturi sjećanja.

Prenosimo saopćenje udruženja "Dajte nam šansu".

Pages