Program “Korak bliže miru” u Tuzli

Četverodnevni program uključivaće diskusije i predavanja koja se tiču ratne prošlosti Tuzle iz perioda od 1992. do 1995. godine.
Foto: 
Wikipedia
Podijeli ovaj članak: 

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji (YIHR) poziva sve zainteresovane aktiviste/kinje, novinare/ke, studente/ice starosti od 18 do 25 godina da se prijave za učešće u programu “Korak bliže miru” koji će se održati od 24. do 27. maja 2023. u Tuzli.

Jedan od ciljeva programa “Korak bliže miru” je da kroz diskusije, interaktivna predavanja i posjete – upozna učesnike/ce sa činjenicama koje se tiču ratne prošlosti Tuzle u periodu od 1992. do 1995. godine sa fokusom na zločin koji se 25. maja 1995. godine dogodio na Tuzlanskoj kapiji, gdje je ubijena 71 osoba.

Cilj programa je i osnažiti saradnju drušveno angažovanih mladih iz Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) koji će tokom ovog četverodnevnog programa, imati priliku da sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama učestvuju u dijalozima, kao i da saznaju više o mogućnostima kulturne, akademske, ekonomske i društvene saradnje između te dvije zemlje.

Za učešće u program “Korak bliže miru” potrebno je popuniti formular najkasnije do 1. maja 2023., do 18 sati.

O rezultatima procesa selekcije svi kadidati/kinje će biti obaviješteni najkasnije do 5. maja.

Osim Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji, program “Korak bliže miru” organizuju i Inicijativa mladih za ljudska prava BiH i Fondacija Fridrih Ebert u BiH (FES BiH).

Prijavni formular dostupan je na ovom linku.

Ostavite komentar