Saradnja sa medijima

Portal www.diskriminacija.ba od 2014. godine izvještava o temama koje su vezane za prava manjinskih i ranjivih grupa u društvu, problemima diskriminacije, socijalne isključenosti, nejednakosti, kao i sistemskog kršenja ljudskih prava, a u posljednjih nekoliko godina rad portala se nastoji staviti u funkciju medijske agencije koja takve teme pokušava učiniti vidljivijim.
 
Teme o kojima izvještavamo nastaju kao rezultat dugogodišnje saradnje sa organizacijama civilnog društva koje se zastupaju ljudska prava, posebno lokalnim organizacijama koje dobro poznaju zajednice u kojima djeluju, društvene grupe čije interese zastupaju i izazove sa kojima se suočavaju pojedinci i pojedinke sa kojima rade.
 
Vjerujemo da o temama vezane za ljudska prava treba izvještavati sistematično i kontinuirano, a ne samo od događaja do događaja koje realizuju organizacije civilnog društva ili samo na značajne datume o određenim skupinama.
 
Stoga, pozivamo bh. medije da, u saradnji sa našim uredničkim timom, preuzimaju i distribuiraju priče nastale u produkciji portala www.diskriminacija.ba bez naknade. Svaka multimedijalna priča uključuje paket za objavu na društvenim mrežama, čime nastojimo naše tekstove učiniti pristupačnim i jednostavnim za dijeljenje i promociju.
 
Za preuzimanje, dijeljenje i promociju našeg sadržaja potrebno je da u svojim medijima, obavezno navedete portal diskriminacija.ba kao izvor.
 
Ukoliko želite redovno primati obavijesti o novim tekstovima, kontaktirajte nas putem maila: redakcija[at]diskriminacija.ba.