djeca sa poteškoćama u razvoju

Sadržaj stranice primarno je namijenjen roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju.

Kreirani video sadržaji namijenjeni su svima kojima su potrebne informacije o tome kako unaprijediti govorne vještine u različitim fazama djetetovog razvoja.

Inkluzivni vrtić „Sunčani most“ iz Mostara diskriminisao je dječaka sa Down sindromom, što je dokazano u pravosnažnoj presudi.

Online savjetovalište dostupno je svim roditeljima i djeci sa poteškoćama u razvoju iz BiH, bez obzira na to o kojoj starosnoj dobi i vrsti poteškoće je riječ.

Djeca i mladi s invaliditetom imaju pravo da budu u potpunosti uključeni u obrazovni proces.

Tretman u senzornoj sobi je besplatan i trajaće 45 minuta.

Zastupnica Ćudić zatražila hitne reakcije nadležnih institucija. (Uznemirujuće fotografije)

Uz pomoć Udruženja "Naša djeca – Our Kids" iz Mostara, mladi bez roditeljskog staranja bave se brojnim aktivnostima uz koje stvaraju uslove za samostalniji život.

Haris Karahodžić je svestrani dječak s mnogo vrlina i talenata. Nedavno je završio četvrti razred Prve osnovne škole u Velikoj Kladuši. Uz uspjehe u učionici, niže i sportske medalje, te svojim primjerom ruši predrasude o osobama s Down sindromom.

Zahvaljujući zalaganju i trudu članova i članica zeničkog Udruženja "Svijet u slikama", djeca sa poteškoćama u razvoju u ovom gradu već sedam godina dobivaju podršku koja im je potrebna.

Pages