Autori/ce

A / B / D / E / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / R / S / T / U / V / Ž / Đ

Masha Durkalić

Masha Durkalić je rođena 1986. godine u Sarajevu. Diplomirala je Žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Novinarstvom se bavi od 2002. godine, s fokusom na ljudska prava i kulturu, a od 2011. se posvećuje izvještavanju o feminističkim pričama, bh. ženama i njihovim idejama i projektima, kao i izvještavanju o LGBT osobama.

Milorad Milojevic

Milorad Milojević

Sarađuje sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka. Autor je više projekata saradnje i medijske edukacije mladih u BiH, te edukacije iz novinarstva i zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Povremeno sa Institututom Perpetuum mobile Banja Luka sarađuje i na projektima opismenjavanja podmladaka iz političkih partija i nevladinih organizacija u BiH kao predavač u oblasti komunikacija sa javnošću putem medija.

Muris Dobrnjic

Muris Dobrnjić

Završio žurnalistiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Radi kao novinar bez stalnog angažmana za nekoliko portala u Bosni i Hercegovini. Puno vremena posvećuje neformalnoj edukaciji koja mu omogućava praćenje trendova u novinarstvu.

Milan Colic

Milan Colić Humljan

Radi u regiji bivše SFRJ kao freelancer na programima izgradnje povjerenja narušenog ratovima, sa posebnim fokusom na BiH jer smatra da je tamo najvažnije raditi na izgradnji mira. Piše kolumne o poslu koji radi za nekoliko portala i novina. Radi i u filmskoj produkciji i uživa u tome.

Mirza Purić

Mirza Purić je književni prevoditelj. Kad se ne bavi knjigama, bavi se muzikom. Svira bariton gitaru u noise rock dvojcu Gudron.

Milan Colić

Dugogodišnji mirovni aktivista, esejista. Živi i radi u Srbiji.

Mirsada Bajramović

Diplomirana pravnica sa dvadesetogodišnjim iskustvom u radu organizacija civilnog društva, sa ekspertizama u oblasti zaštite ljudskih prava. Zagovaračica za veliki broj sistemskih promjena u oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, te zaštite od nasilja.

Mladen Lakić

Novinar i istraživač. Saradnik na različitim medijskim projektima u BiH. Posebno se interesuje za oblast ljudskih prava i marginalizovane grupe.

Mašenjka Bačić

Mašenjka Bačić je freelance novinarka iz Splita.

Midhat Izmirlija

Midhat Izmirlija, docent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na naučnoj oblasti Teorija prava i države. Naučni stepen magistra pravnih nauka stekao na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a zvanje master of arts na postdiplomskom studiju "Human Rights and Democracy" u Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu.

Marina Đapić

Završila sam Novinarstvo i odnose s javnošću na Sveučilištu u Mostaru. Novinarsko iskustvo stekla sam na Abrašmediji u Omladinskom kulturnom centru Abrašević gdje je započeo i moj društveni angažman. Od 2012. godine bavim se kulturnim radom i organiziram Street Arts Festival u Mostaru koji postao jedan od prepoznatih fesitvala ulične umjetnosti regiji. 

Maja Nikolić

Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Već deset godina kao novinarka Radija Slobodna Evropa bavi se istraživačkim temama koje su posvećene uglavnom marginaliziranim skupinama ljudi u BiH, posebno djeci. Dobitnica je tri UN-ove nagrade, nagrade "Srđan Aleksić", te nagrade EU Info Centra u BiH.

Mirza Halilčević

Mirza Halilčević, aktivista, novinar, feminista. Bavi se i piše o socijalnoj nepravdi, pitanjima diskriminacije, sa fokusom na LGBTIQA pokret, pitanja integracije, maskulinitet, te dinamike moći unutar marginaliziranih skupina, ali i društva. Piše za LGBTI.ba i Avangardu.ba.

Marija Manojlović

Fakultet političkih nauka, na Odsjeku za novinarstvo, završila je u Podgorici. Od 2014. do 2018. godine radila na Herceg televiziji Trebinje kao novinarka-reporterka, autorica emisije, urednica i voditeljica glavne informativne emisije.

Melita Mujadžić

Rođena u Bihaću 25.1.1988. godine. Na različitim novinarskim zadacima angažovana na Radio-televiziji Unsko-sanskog kantona duže od devet godina. Svoje priče bazira uglavnom na sudbinama običnih ljudi, osobama na margini društvenih zbivanja. Svakodnevno, u sferi interesovanja joj je i promicanje pozitivnih priča, ali i prava djeteta u BiH.

Marija Arnautović

Glavna i odgovorna urednica Media.ba.
 
Ranije je radila kao novinarka sarajevskog biroa Radija Slobodna Evropa.
 
Novinarstvom se počela baviti 1998. godine u Radiju Crne Gore. Od 2002. do 2003. godine radila kao urednica generalnog servisa crnogorske novinske agencije MINA.
 

Mirza Ajnadžić

-

Milica Bogdanović

Milica Bogdanović je novinarka iz Podgorice (Crna Gora) sa više od deset godina radnog iskustva u medijima i civilnom sektoru. Radi u Institutu za medije Crne Gore kao koordinatorica projekata i istraživačica.