down sindrom

Mladi sa Down sindromom kroz predstavu govore o svom životu, pravima i preprekama sa kojima se suočavaju u društvu.

Vodič pomaže osobama s Down sindromom da bolje razumiju svoje pravo na poslovnu sposobnost.

Kreirani video sadržaji namijenjeni su svima kojima su potrebne informacije o tome kako unaprijediti govorne vještine u različitim fazama djetetovog razvoja.

Inkluzivni vrtić „Sunčani most“ iz Mostara diskriminisao je dječaka sa Down sindromom, što je dokazano u pravosnažnoj presudi.

Osobe s Down sindromom izvest će pozorišnu predstavu u Banjaluci.

Haris Karahodžić je svestrani dječak s mnogo vrlina i talenata. Nedavno je završio četvrti razred Prve osnovne škole u Velikoj Kladuši. Uz uspjehe u učionici, niže i sportske medalje, te svojim primjerom ruši predrasude o osobama s Down sindromom.

Udruženja “Život sa Down sindromom” i “Marathon Sarajevo” pokrenuli su kampanju koja se bavi pitanjem prava djece s Down sindromom.

Iako ih društvo ne vidi takvima, emocionalne i seksualne potrebe osoba s Down sindromom jednake su potrebama opće populacije.

Osobe sa Down sindromom postale su vidljivije u bh. društvu nego ranije, ali pred nama je još mnogo posla kako bi kreirali potpuno inkluzivno društvo koje prihvata svakoga.

Imati dijete s Down sindomom je i teret i blagoslov u isto vrijeme, a roditelji su često prepušteni sami sebi u nastojanju da djeci obezbijede školovanje i svjetliju budućnost.

Pages