UDAS: Škola crtanja i slikanja počinje u septembru

Organizacija amputiraca UDAS Republike Srpske i ove godine organizuje Školu crtanja i slikanja za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
UDAS
Podijeli ovaj članak: 
Škola crtanja i slikanja nevladine organizacije UDAS ove godine počet će osmog septembra, u subotu u devet sati. Škola je namijenjena za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta uzrasta od šest do 18 godina, a njeni polaznici će biti podijeljeni u tri grupe, navode organizatori na zvaničnom sajtu.
 
Svake subote djeca i mladi dobit će priliku da uče tehnike crtanja i slikanja što podrazumijeva rad na izradi crteža, slikanje i crtanje na zadatu temu, portrete, kolaže, izradu skulptura od gline, maketa na zadatu temu i drugo. Za polaznike škole, Kulturni centar UDAS u kojem će se održavati časovi, obezbijedio je potreban slikarski materijal za crtanje (blokove, štafelaje, natron papir, ugalj, akril, palete, glinu, platna i drugo).
 
Škola crtanja i slikanja trajat će u dva semestra – prvi semestar od septembra do decembra 2018. godine i drugi semestar u trajanju od februara 2019. do juna 2019. godine.
 
Po završetku svakog semestra u Kulturnom centru UDAS bit će organizovana kolektivna izložba radova. Pohađanje škole za djecu s invaliditetom i djecu članova organizacije je besplatno, dok je za djecu bez invaliditeta cijena pohađanja škole 30 KM mjesečno.
 
Zainteresovani polaznici za Školu crtanja i slikanja mogu da se jave na broj telefona 051/437-488 radnim danima od 08:30 do 15:00 sati ili putem e-maila: kulturnicentarudas@gmail.com.
 
Ostavite komentar