Poziv: Ljetni kamp u Konjicu

Mladi će tokom trajanja kampa učiti o donošenju odluka, radu lokalnih vlasti, aktivizmu, volontiranju, pokretanju inicijativa i drugim aktivnostima koje su od interesa mladih u zajednici.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Screenshot/Institut za razvoj mladih KULT
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 

Institut za razvoj mladih KULT poziva mlade iz 13 lokalnih zajednica iz Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće u Kampu aktivizma u zajednici, koji će se održati od 24. do 27. augusta 2023. godine u Konjicu.

Svi odabrani učesnici kampa imaće priliku upoznati aktivne vršnjake iz lokalnih zajednica, učiti o temama aktivnog učešća u lokalnoj zajednici koje uključuju donošenje odluka, rad lokalnih vlasti, aktivizam, volontiranje i pokretanje inicijativa. Osim toga, mladi učesnici kampa imat će priliku učiti o pokretanju dijaloga sa mladima, dobiti finansijsku podršku za provedbu svojih ideja koje budu od interesa za mlade u zajednici, te steći prijateljstva i partnerstva širom zemlje.

Za učešće u kampu, mogu se prijaviti mladi, starosne dobi od 15 do 30 godina, koji  dolaze iz Bihaća, Sarajeva (opštine Centar i Novo Sarajevo), Gacka, Goražda, Gradiške, Istočnog Sarajeva, Mostara, Prozor-Rame, Prijedora, Rudog, Ugljevika i Viteza.

Također, poželjno je da zainteresovani mladi budu aktivni u nekoj organzaciji, neformalnoj grupi, ili čak već volontiraju negdje.

Troškove prijevoza, smještaja, hrane i materijala, snosi organizator kampa.

Svi zainteresovani trebaju popuniti i prijavni obrazac, a organizatori poručuju da će biti razmotrene samo najbolje prijave. Broj mjesta je ograničen.

Rok za prijavu: 11.8.2023. godine do 12.00 sati.

Detaljnije o pozivu dostupno je na ovom linku.

Ostavite komentar