Ovako ja vidim svoju školu pristupačnu za sve

Udruženje građana “Nešto više” poziva učenike osnovnih i srednjih škola s područja Tuzlanskog kantona da učestvuju u nagradnom konkursu i osmisle kreativni prijedlog za školu pristupačnu svima.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Nešto više
Podijeli ovaj članak: 
Svi učenici osnovnih i srednjih škola iz Tuzlanskog kantona pozvani su da učestvuju u nagradnom konkursu "Ovako ja vidim svoju školu pristupačnu za sve". Ukoliko ste zainteresovani za učestvovanje u konkursu potrebno je da budete kreativni – uslikate, docrtate, nacrtate, opišete, skicirate ili modelirate školu koja bi bila pristupačna svakom djetetu bez obzira na to koju poteškoću ima.
 
Kriteriji koji će biti uzeti u razmatranje prilikom ocjenjivanja radova su: kreativnost, ekonomičnost, funkcionalnost, ali i posvećenost zadatku. Ukupno će biti nagrađeno dvanaest najboljih radova, a nagrade su e-book readeri, grafički tableti, fotoaparati i slično.
 
Svoj prijedlog možete slati putem e-maila: konkursbarijere@gmail.com. Konkurs je otvoren od 1.12. 2017. do 1.2.2018. godine.
 
Konkurs je objavljen u okviru programa "Jednakost za sve: Koalicija organizacija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije" kroz Program grantova u okviru kojeg Udruženje građana "Nešto više" provodi projekat "Premostimo barijere – HOĆEMO I MI U ŠKOLU!" Projekat finansiraju USAID i Fond otvoreno društvo BiH.
 
Ostavite komentar