Nagrada za najuspješnije projekte za osnaživanje mladih Roma

Poziv za nevladine organizacije i neformalne grupe koje realizuju projekte posvećene mladim Romima i Romkinjama.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Međunarodna mreža mladih Roma TernYpe i Međunarodna mreža Phiren Amenca će u sklopu Evropske sedmice Roma prvi put dodijeliti nagradu "Evropski projekat za mlade Rome 2020" s ciljem promocije inkluzije mladih Roma i Romkinja u Evropi.
 
Nagrada za pobjednički projekat ili inicijativu je 2000 eura. Pet najboljih projekata bit će predstavljeno u Evropskom parlamentu, a njihovi predstavnici će biti pozvani da učestvuju u cjelokupnom programu Evropske sedmice Roma, između 23. i 26. marta 2020. godine.
 
Prijaviti se mogu sve registrovane nevladine organizacije i neformalne grupe iz zemalja Evropske unije, Zapadnog Balkana, Turske, Ukrajine i Moldavije koje su realizovale projekte za mlade Rome u periodu od 1. janura 2018. do 31. decembra 2019. godine, a u obzir će biti uzeti i projekti koji još uvijek traju.
 
Projekat ili inicijativa trebaju promovisati uključenost mladih Roma i njihovu samoorganizaciju, dijalog, ili kreirati prostor u kojem mladi Romi mogu postati aktivni građani i njegovati svoj identitet.
 
Rok za slanje projekata na engleskom jeziku je 25. januar 2020., a prijaviti se možete online na ovom linku.
 
Više detalja možete naći ovdje.
Ostavite komentar