Mreža pomagačica za podršku ženama u pristupu uslugama i pravdi

Za brži i efikasniji pristup uslugama Mreži, kreirana je interaktivna mapa sa kontaktima pomagačica koje su dostupne u lokalnim zajednicama u BiH.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Centar ženskih prava
Podijeli ovaj članak: 

Organizacija Centar ženskih prava kreirala je Mrežu pomagačica za podršku ženama u pristupu uslugama i pravdi (Mreža 4P) koju čine specijalizirano obučene pomagačice koje pružaju podršku ženama u pristupu uslugama i pravdi u Bosni i Hercegovini (BiH).

Mrežu 4P čini 55 obučenih, osnaženih pomagačica, prisutnih u lokalnim zajednicama širom BiH koje pružaju pomoć ženama sa iskustvom nasilja i u riziku od nasilja.

“Mogu im pomoći da na adekvatan način realiziraju svoja prava ili dođu do pouzdanih, korisnih i tačnih informacija o statusu određenog problema, te da se osjećaju podržano i dodatno osnaženo”, navode iz Centra ženskih prava.

Iz organizacije ističu da je zbog bržeg i efikasnijeg pristupa uslugama Mreže 4P kreirana interaktivna mapa kojoj je jednostavno pristupiti, bez obzira da li se mapi pristupa putem mobilnih uređaja ili računara.

Pomagačice iz Mreže se putem interaktivne mape mogu potražiti klikom na jednu od crvenih tačaka ili pretragom naziva grada preko opcije “search”. Obje opcije vode do imena i prezimena pomagačica dostupnih u tom mjestu koje je moguće kontaktirati putem telefona ili e:maila.

Interaktivna mapa Mreže 4P dostupna je na ovom linku.

Ostavite komentar