MBA program stipendiranja za osobe s invaliditetom

Evropske univerzitetske igre Zagreb – Rijeka 2016, zajedno sa partnerskim organizacijama, pozivaju sve zainteresovane da se prijave na program stipendiranja namijenjen osobama s invaliditetom širom Evrope.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Program stipendiranja namijenjen je kandidatima koji imaju završen dodiplomski ili master studij i poznaju engleski jezik. Ukupno će se dodijeliti 20 stipendija, od kojih svaka iznosi 10.000 eura, za online MBA program.
 
Online MBA program organizovan je u sklopu Cotrugli Business School i nudi potpunu studijsku fleksibilnost, bez geografskih ograničenja, a učenje je moguće u bilo kojem trenutku. Kompletan edukativni materijal i visoko kvalitetno snimljene lekcije nude mogućnost jednostavnog usvajanja znanja i široke razmjene iskustava.
 
„Uz podršku moderne tehnologije i tima profesionalaca, Cotrugli želi da ova inicijativa postane dugoročni i globalni projekat koji ima za cilj kreiranje internacionalne zajednice Online MBA studenata s invaliditetom“, poručuju inicijatori programa stipendiranja.
 
Kroz program će se nastojati promovisati sport, kao i edukacijske mogućnosti za osobe s invaliditetom, te njihova inkluzija u visoko obrazovanje. Pored toga, cilj je učiniti zajednicu osoba s invaliditetom konkurentnom na tržištu rada i postići generalno veći nivo osviještenosti okruženja o potrebama koje ove osobe imaju.
 
Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 20. decembra, a više informacija dostupno je ovdje.
 
 
 
U Zagrebu će se tokom jula naredne godine odvijati i Evropske univerzitetske igre, a ono što će biti njihova karakteristika je činjenica da će prvi put osobe s invaliditetom u potpunosti biti uključene u program.
 
„Prvi put ćemo u glavni program igara uključiti i dva sporta za osobe s invaliditetom. Do sada su Paraolimpijske igre bile odvojene, održavale su se u drugim terminima, a mi ćemo sada uključiti i osobe s invaliditetom u glavni dio natjecanja“, izjavila je Maja Marić, iz Evropskih univerzitetskih igara Zagreb – Rijeka.
Ostavite komentar