BiH pleše protiv nasilja nad ženama

Bosna i Hercegovina će se i ove godine pridružiti svjetskoj kampanji protiv nasilja nad ženama i djevojčicama "Jedna milijarda ustaje".
Piše: 
Redakcija
Foto: 
One Billion Rising
Podijeli ovaj članak: 
U nekoliko gradova naše zemlje, kroz različite aktivnosti, građani i građanke će izraziti svoju podršku ženama širom svijeta koje su preživjele neki oblik zlostavljanja, u sklopu kampanje "Jedna milijarda ustaje", koja se širom svijeta obilježava od 2012. godine.
 

U Mostaru će 14. februara na nekoliko lokacija biti upriličen ples, dok će se dan kasnije, 15. februara, održati javna tribina na temu "Žena ili mašina – ekspolatacija žena". 
 
Udruženje žena "Seka" iz Goražda, također, će u svom gradu podržati kampanju uz cjelodnevni program koji se sastoji od plesa, muzičkih izvedbi osnovnoškolaca i pozorišne predstave.
 
Manifestacija će biti obilježena i u Bihaću, a organizatori u tom gradu najavljuju "plesnu revoluciju" protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama.
 
Kampanja "Jedna milijarda ustaje" zamišljena je kao jednodnevni događaj koji predstavlja poziv ženama širom svijeta da izađu na ulice i plesom pokažu da su protiv nasilja. Ove godine, fokus kampanje je na eksploataciji žena.
Ostavite komentar