sport

Prva asocijacija za sport i vrhunske sportiste u javnosti je - rad, trud, zalaganje, odličan tretman pojedinaca i sportskih kolektiva od sponzora, matičnih država, zajednice u cjelini. Ili bi, bar načelno, tako trebalo da bude.

Muhamed Merdžanić Make uspješan je član Plivačkog kluba za osobe s invaliditetom SPID i ne prestaje donositi medalje sa brojnih takmičenja.

Reprezentativke BiH u fudbalu zbog svoje saigračice koja ima poteškoća sa sluhom i govorom, uče znakovni jezik.

U protekle tri godine manje od 10 posto budžeta izdvojeno je za finansiranje ženskih sportskih klubova sa državnog nivoa.

Udruženje Arkada kroz različite i prilagođene sadržaje sport približava marginalizovanim grupama stanovništva.

Nermin je član Plivačkog kluba SPID i ne prestaje nizati uspjehe na međunarodnim takmičenjima. Plivanjem se počeo baviti iz zdravstvenih razloga, nakon saobraćajne nesreće koju je kao vozač kamiona doživio 2016. godine.

Amel Kapo osnivač je i trener prvog plivačkog kluba za djecu sa poteškoćama u razvoju u BiH. Njegov cilj je obezbijediti besplatne treninge i stvarati uspješne inkluzivne priče.

Najveće takmičenje na području jugoistočne Evrope za osobe s intelektualnim poteškoćama - Sportske igre oaze, bit će održano u oktobru u Sarajevu.

Osobe s invaliditetom u Banjaluci dobit će priliku da savladaju razne tehnike ronjenja i disciplinu pucanja u metu pod vodom.

Sarajevske fudbalerke odlučile su iskoristiti sport kako bi govorile o važnosti reproduktivnog zdravlja.

Pages