Udruženje ‘Mala sirena’ iz Zavidovića bogatije za desetine novih članova-prijatelja

Iako do osnivanja udruženja, nije postojao niko ko je djeci s poteškoćama u razvoju u Zavidovićima pružao takav set usluga, opstanak udruženja nedavno je bio upitan.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Udruzenje Mala sirena/Facebook
Podijeli ovaj članak: 
Udruženje roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Mala sirena" iz Zavidovića bogatije je za desetine novih članova-prijatelja nakon pokrenute akcije prikupljanja pomoći. Kroz njihovo uplaćivanje simbolične mjesečne članarine, rad udruženja je sada, bar na nekoliko mjeseci, osiguran.
 
"Akcija nije završena jer nam treba stalna podrška. Dosad su se prijavila 77 nova člana, s tim što nismo još dobili informacije iz većine škola koliko će biti zaposlenih koji će se priključiti. Pored novih članova dobili smo i nekoliko donacija u ukupnoj vrijednosti 4.200 KM, a dosad skupljene članarine su 1.088 KM jer su ljudi plaćali za duži period", rekli su nam iz udruženja.
 
Pored donacija i članarina, iz udruženja navode da im je odobreno i nekoliko projekata koji će pokriti troškove za narednih šest mjeseci. Ipak, dugoročnog rješenja i dalje nema, a broj korisnika je sve veći.
 
"Osjećamo veliko olakšanje jer smo zbrinuti za sljedećih nekoliko mjeseci za većinu aktivnosti, ali smo takođe svjesni da nakon toga ponovo dolazi velika kriza ukoliko ne obezbijedimo sredstva na vrijeme. Mi ćemo i dalje raditi punom parom, i srcem i dušom, jer znamo da mijenjamo živote mnoge djece i njihovih porodica, a, nadamo se, i stav društva."
 
Udruženje se dosad istaklo kroz realizovanje raznih aktivnosti i projekata, a djeci s poteškoćama u razvoju iz Zavidovića na taj način su pružene usluge koje ranije nisu postojale u tom gradu.
 
"Trenutno pružamo usluge za 12 djece - asistente u nastavi (u četiri osnovne škole), defektološke tretmane za 26 djece i logopedske za 29 djece, radionice za osmero djece školskog uzrasta i 10 mladih, inkluzivni vrtić za 10 djece predškolskog uzrasta sa poteškoćama u razvoju i 10 djece tipičnog rasta i razvoja (inkluzivna grupa), kućne posjete povremeno…"
 
Podsjećamo, ukoliko i vi želite postati članovi-prijatelji, ili donirati sredstva udruženju, uplatu možete izvršiti na broj računa 34-030-00003475-64 ASA BANKA DD SARAJEVO, a više infromacija o načinu uplate možete pronaći na Facebook stranici udruženja.
Ostavite komentar