Djeca s poteškoćama u razvoju iz Zavidovića trebaju vašu podršku

Udruženje 'Mala sirena' iz Zavidovića godinama se bori za poboljšanje položaja djece s poteškoćama u razvoju. Ipak, zbog nedostatka financijskih sredstava, opstanak udruženja postao je upitan.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Facebook/Mala sirena
Podijeli ovaj članak: 
Udruženje roditelja djece s poteškoćama u razvoju 'Mala sirena' uputilo je apel građanima da im pomognu u očuvanju organizacije tako što će postati "članovi-prijatelji" i mjesečno uplaćivati članarinu od dvije marke.
 
"Projekata gotovo ili nikako nema a djeca su i dalje tu. Tu nam vi možete pomoći. Ne tražimo puno. Možete postati naši članovi prijatelji tako što ćete plaćati mjesečnu članarinu 2 KM", napisali su članovi udruženja na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.
 
Udruženje se dosad istaklo kroz realizovanje raznih aktivnosti i projekata, a djeci s poteškoćama u razvoju iz Zavidovića na taj način su pružene usluge koje ranije nisu postojale u tom gradu, kaže nam Mahovac Adisa, predsjednica udruženja.
 
"Veliki smo borci za inkluziju i radimo dosta na tome. Već četiri godine angažujemo asistente u nastavi u osnovnim školama našeg grada. Organizujemo tretmane s edukatorima rehabilitatorima i logopedima, inkluzivni vrtić dva dana sedmično po četiri sata za djecu sa poteškoćama i djecu tipičnog rasta i razvoja, radionice za djecu i omladinu, kućne posjete, povremene izlete i ekskurzije kad to možemo priuštiti, podjelu paketića", objašnjava Mahovac i dodaje da je udruženje zaslužno i za prvo igralište prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju na području Zeničko-dobojskog kantona.
 
"Ovaj apel smo pokrenuli upravo iz razloga da pronađemo veliki broj članova-prijatelja i na taj način osiguramo normalan rad sa djecom jer projekata gotovo više da i nema, a mi od djece ne odustajemo, jer ne možemo im oduzeti ovo što smo im dali i ponovo ih prepustiti samima sebi."
 
Broj računa udruženja 'Mala sirena' na koji možete izvršiti uplatu je 134-030-00003475-64 ASA BANKA DD SARAJEVO, a više infromacija o načinu uplate možete pronaći na Facebook stranici udruženja.
Ostavite komentar