Takmičenje za najbolji tekst o pravima osoba s invaliditetom

Poziv je namijenjen studentima i studenticama.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
People in Need
Podijeli ovaj članak: 

Humanitarna i razvojna organizacija People in Need BiH je u saradnji sa banjalučkim i sarajevskim univerzitetima objavila poziv studentima i studenticama za učešće u takmičenju "Naši glasovi kroz pisanu riječ".

Na takmičenje se mogu prijaviti studenti koji napišu članak ili istraživački rad na temu osoba s invaliditetom. Neke od tema o kojima kandidati mogu pisati su: prava osoba s invaliditetom prema Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom i njena implementacija u BiH, društvena stigmatizacija osoba s invaliditetom: problemi, izazovi i predrasude sa kojima se susreću u svakodnevnom životu, deinstitucionalizacija i život osoba s invaliditetom u lokalnim zajednicama. Tema teksta može se odnositi i na druge oblasti koje se tiču prava osoba s invaliditetom.
 
Tri najbolja teksta će biti objavljena u bh. medijima, a njihovim autorima će biti uručene nagrade. Radove možete poslati na e-mail adresu sanja.lepic@peopleinneed.cz do 1. oktobra 2019. godine.
 
Organizatori poručuju da žele podići svijest mladih ljudi o pravima osoba s invaliditetom, te ih motivisati da se kao budući pravnici, socijalni radnici, novinari, psiholozi, više uključe u ovu problematiku i rade u skladu sa Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom. Projekat je podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Češke Republike.
 
Kompletan poziv možete preuzeti na web stranici Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 
Ostavite komentar