Panel diskusija o ulozi mladih u antifašističkoj borbi

Na panel diskusiji će se, između ostalog, govoriti o načinima na koji mladi i omladinske organizacije osvještavaju svoje vršnjake i vršnjakinje.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Mreža za izgradnju mira
Podijeli ovaj članak: 

Udruženje Mreža za izgradnju mira poziva sve zainteresovane da se priključe online panel diskusiji „Uloga mladih u antifašističkoj borbi danas“, koja će se održati 19. maja 2021. s početkom u 18:00 sati.

Učesnici i učesnice će tokom ove panel diskusije imati priliku da sa mladim aktivistima i aktivisticama, između ostalog, razgovaraju o akcijama organizovanim povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, kao i o značaju učešća i ulozi mladih u borbi protiv fašizma, te načinima na koji mladi i omladinske organizacije osvještavaju svoje vršnjake i vršnjakinje.

Mreža za izgradnju mira podsjeća da i pored napora da se iskorijeni fašizam u BiH i dalje svjedočimo veličanju ideologija nastalih na fašizmu, kao i nazivima ulica, škola i studentskih domova koji nose imena fašista, te da naše zgrade „krase“ murali posvećeni osuđenim ratnim zločincima. Iz ovog udruženja ističu i da su pandemija koronavirusa i sveprisutni način komuniciranja još više otvorili prostor za širenje govora mržnje i da još više pozivaju na zločine iz mržnje prema drugom i drugačijem.

Govornici i govornice panela će biti: Kerim Hodžić i Rasim Kalajevac iz Omladinskog pokreta Revolt, Novica Bogdanović iz Pozorišta mladih Banja Luka (DIS-a), Maida Zagorac iz Mreže za izgradnju mira, Aida Tirić koordinatorica Kick-a pri udruženju Alternative Kakanj i Lejla Huremović ispred Centra za mlade KVART i Organizacionog odbora Bh. povorke ponosa. Panel diskusiju će moderirati novinar i saradnik Mreže za izgradnju mira Đorđe Krajišnik.

Svi zainteresovani će navedenu online panel diskusiju moći pratiti uživo putem Facebooka, kao i putem Zoom aplikacije za koje je prethodno potrebno izvršiti prijavu.

Više o načinu prijave, ali i o samom događaju, dostupno je ovdje.

Ostavite komentar