Konkurs za regionalnu nagradu "Jelena Šantić"

Nagrada se dodjeljuje u znak sjećanja na mirovnu aktivisticu, Jelenu Šantić.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Fondacija Jelena Šantić
Podijeli ovaj članak: 
Fondacija Jelena Šantić iz Beograda, u saradnji sa Fondacijom CURE iz Sarajeva i Centrom za istraživanja i rodne studije iz Prištine, objavila je konkurs za dodjelu nagrade "Jelena Šantić" koja će prvi put biti dodijeljena najboljim inicijativama iz regije Zapadnog Balkana. Nagrada je namijenjena inicijativama koje su tokom 2018. i 2019. godine svojim kulturnim praksama doprinijele borbi za ljudska prava, pomirenju, afirmaciji žena i malih grupa u društvenim promjenama.
 
Nagrada, koja se dodjeljuje i na nacionalnom nivou u Srbiji, ustanovljena je radi afirmacije umjetničkih ostvarenja sa porukama mira, tolerancije, razumijevanja i solidarnosti. Dodjeljuje se s ciljem širenja podrške i promocije aktivističkih praksi, i u znak sjećanja na aktivisticu Jelenu Šantić koja je takve prakse provodila 90-ih. 
 
Nominovane mogu biti inicijative, saradnički projekti, festivali, istraživanja, javne medijske akcije ili događaji. Detaljnije informacije o uslovima prijave možete pronaći ovdje. Rok za prijavu na konkurs ostaje otvoren do 14. februara.
 
Ostavite komentar