Konkurs za izložbu fotografija 'Osobe sa kvalitetom'

Fotografi profesionalci i amateri mogu poslati svoje radove i učestvovati u izložbi fotografija "Osobe sa kvalitetom".
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Unsplash
Podijeli ovaj članak: 
Filmski festival "Uhvati film – BiH" raspisao je konkurs za prijem radova za izložbu fotografija na temu "Osobe sa kvalitetom". U fokusu fotografija treba da se prikažu osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, njihovo učestvovanje u svim sferama društvenog života i rada: na radnom mjestu, u klubu, na koncertima, pozorišnim predstavama, u šetnji, prilikom kupovine u marketu ili butiku, prisustvovanje predavanjima u školi ili na fakultetu, bavljenje sportskim aktivnostima i slično.
 
Konkurs je otvoren za sve zainteresovane pojedince i organizacije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji mogu poslati maksimalno dvije fotografije ne starije od dvije godine. Autori najboljih fotografija bit će nagrađeni simboličnim nagradama.
 
Izložba će biti organizovana u sklopu sedmog Filmskog festivala "Uhvati film – BiH" koji će se održati 13. oktobra 2017. godine u Muzičkom paviljonu "Staklenac" u Banjoj Luci. Filmski festival i izložba fotografija imaju za cilj podizanje nivoa svijesti javnosti o osobama s invaliditetom.
 
Krajnji rok za prijavu fotografija je 1. septembar, a više informacija o konkursu možete pronaći na ovom linku.
Ostavite komentar