Izbori se: Peticija za ravnopravnost spolova

Cilj inicijative je prikupljanje 100.000 potpisa za ravnopravnost spolova.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Izborise.com
Podijeli ovaj članak: 
Nevladina organizacija "Radio Kameleon-otvorena mreža ljudskih prava i demokratije" iz Tuzle je pokrenula kampanju "Izbori se za ravnopravnost" kako bi prikupili potpise podrške za peticiju o ravnopravnosti spolova u BiH. 
 
"Želimo prikupiti 100.000 potpisa podrške inicijativi za rodnu ravnopravnost nakon čega ćemo podstaknuti donosioce odluka na implementiranje i poštivanje Zakona o ravnopravnosti. Pozivamo sve žene i muškarce da, kao ravnopravni partneri, učestvujemo u kreiranju boljeg društva danas, ali i da stvaramo zajedničku viziju boljeg društva u budućnosti", poručuju inicijatori kampanje. 
 
Od početka kampanje koja je počela na Međunarodni dan žena ove godine, 60 volontera i volonterki se nalazi na ulicama gradova širom BiH gdje građani mogu potpisati peticiju, a oni koji žele peticiju mogu potpisati i online. 
 
Inicijativa čiji je fokus osnaživanje žena u BiH se realizuje u sklopu projekta "Dijalog za budućnost" koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u saradnji sa Predsjedništvom BiH. Projekat finansira Ured Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira/Fonda za izgradnju miru (PBF). 
 
Online peticiju možete potpisati na web stranici www.izborise.com, na kojoj možete dobiti i više informacija o kampanji. 
Ostavite komentar