Fotografski konkurs "Vidite li razliku"

Udruženje eTrafika.net poziva sve zainteresovane da se prijave na nagradni fotokonkurs „Vidite li razliku“ kojim se želi pokrenuti javna debata o problemima LGBT populacije u našoj zemlji.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
eTrafika.net
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Na konkursu, čija je tema ravnopravnost LGBT populacije i jednakost s ostalim građanima/kama, mogu učestvovati svi punoljetni državljani/ke BiH.
 
„Portal eTrafika se inače bavi pitanjem ljudskih prava i marginalizovanih grupa i svi naši projekti idu u tom smjeru. Dosad smo se najviše bavili pravima djece i pravima osoba s invaliditetom, a sada smo riješili da svoju pažnju posvetimo i LGBT populaciji. U julu prošle godine pokrenuli smo projekat Vidite li razliku, da bismo pokazali da razlike, ustvari, nema i da smo svi isti“, kaže Vanja Stokić, urednica portala eTrafika i koordinatorica projekta „Vidite li razliku“.
 
Broj fotografija koje se mogu dostaviti nije ograničen, ali je potrebno da se radovi šalju isključivo u JPEG formatu, i u punoj rezoluciji. Manipulisanje fotografijom, kao i pretjerano uređivanje, nije dozvoljeno, a krajnji rok za dostavu radova je 31. januar.
 
„Konkurs smo pokrenuli kako bismo u ovu priču uključili i naše čitaoce/teljke. Želimo da nam kroz fotografiju i svoj kreativni rad pokažu kako vide položaj LGBT osoba u našoj zajednici. Očekujem da će fotografije koje budu pristizale biti više umjetničke, i da će se kroz kreativnost povući paralela koja će pokazati da ne postojimo MI i ONI, već da smo svi isti – da smo svi MI“, dodaje Stokić.
 
Pristigli radovi bit će objavljeni na Facebook stranici portala eTrafika, a zatim će čitaoci/teljke svojim glasovima izabrati 15 najboljih fotografija. Pobjednika/cu, kojeg bira tročlani žiri sastavljen od fotografa/kinja i LGBT aktivista/kinja, očekuje fotoaparat u vrijednosti od 800 KM.
 
Ostale informacije o konkursu možete pronaći ovdje.
Ostavite komentar