Fond za obrazovanje Roma: Konkurs za dodjelu stipendija studentima i studenticama

Konkurs za studente i studentice osnovnih, master i doktorskih studija.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Unsplash
Podijeli ovaj članak: 
Fond za obrazovanje Roma objavio je konkurs za dodjelu stipendija u sklopu programa Roma Memorial University Scholarship (RMUSP). Iz fonda poručuju da je riječ o najvećem programu stipendiranja takve vrste kojm se podržava fakultetsko obrazovanje studenata i studentica u Albaniji, Bosni i Herzegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Turskoj.
 
"Osnovni cilj programa stipendiranja Romskog obrazovnog fonda (REF SP) je da doprinese stvaranju kritične mase Roma, diplomaca visokog obrazovanja, samouvjerenih i ponosnih na svoj romski identitet, akademske i socijalne vještine, opremljenost kompetencijama i vještinama koje omogućavaju da postanu stručnjaci u svojim oblastima, kao i da ostanu čvrsto povezani sa romskom zajednicom i podrže njen dalji napredak i uključivanje u šire društvo", navodi se na zvaničnoj stranici Fonda za obrazovanje Roma.
 
Za stipendiju se mogu prijaviti studenti i studentice osnovnih, master i doktorskih studija na državnim, akreditovanim univerzitetima u svojim zemljama ili inostranstvu. Rok za prijave je 15. juni 2020. (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska i Kosovo) i 17. juni 2020. (Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovačka i Turska).
 
Više informacija o načinu prijave možete pronaći na ovom linku.
Ostavite komentar