Danas Zagreb, sutra Sarajevo - Stop nasilju!

Grupa LGBT aktivista i aktivistica okupila se jučer u Sarajevu kako bi iskazali podršku LGBT zajednici u Hrvatskoj i osudili napad u zagrebačkom klubu Super Super.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Radio Sarajevo
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Mirni protest održao se ispred Ambasade Republike Hrvatske, a okupljeni su poručili da će se boriti protiv homofobije i nasilja nad LGBT osobama.
 
"Nasilje koje se dešava u cijeloj regiji pogađa sve LGBTI osobe, živjele one u Sarajevu, Zagrebu, Mostaru, Podgorici ili bilo gdje drugo. Zbog toga je jako bitno reagovati na svaku vrstu nasija, zajedno, ujedinjeno i solidarno. Jer danas će neko baciti suzavac u Zagrebu, sutra će biti pretučena neka osoba u Sarajevu", izjavila je aktivistica Lejla Huremović.
 
Napadi, kao nedavni u Zagrebu, ali i onaj od prije nekoliko godina u Sarajevu, tokom festivala Merlinka, ne mogu pokolebati LGBT zajednicu da nastavi svoju borbu, poručila je Huremović.
 
"Ne želimo da šutimo i ovakvi događaji nam daju još više snage da se borimo i budemo još glasniji i glasnije protiv svake vrste diskriminacije i nasilja."
 
Podsjećamo, tokom LGBT partija koji se tokom vikenda održavao u zagrebačkom klubu Super Super, u ranim jutarnjim satima bačen je suzavac, prilikom čega su povrijeđene najmanje dvije osobe.
Ostavite komentar