Banjaluka: Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta

Organizacija amputiraca UDAS Republike Srpske i ove godine najavljuje školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Škola crtanja i slikanja za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta u školskoj 2017/2018. godini počinje 9. septembra, najvali su iz UDAS-a.
 
Škola je namijenjena za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta uzrasta od šest do 18 godina, a polaznici škole će biti podijeljeni u tri grupe. Teorijsku i praktičnu nastavu vodiće Nikola Kašterović, apsolvent na odsjeku Grafika na ALU Banjaluka. Polaznici će svake subote u KC UDAS učiti tehnike crtanja i slikanja što podrazumijeva rad na izradi crteža, slikanje i crtanje na zadatu temu, portrete, akvarel, kolaže, izradu skulptura od gline, maketa na zadatu temu i slično. Za polaznike škole, obezbijeđen je potreban slikarski materijal za crtanje (blokovi, štafelaji, natron papir, ugalj, akril, palete, glina, platna).
 
Škola crtanja i slikanja trajaće tokom dva semestra, a po završetku svakog semestra biće organizovana kolektivna izložba radova polaznika. Pohađanje škole za djecu s invaliditetom i djecu članova UDAS-a je besplatno, dok je za djecu bez invaliditeta cijena pohađanja škole 30 KM mjesečno.
 
Zainteresovani polaznici za Školu crtanja i slikanja mogu da se jave na broj telefona 051 437 488 radnim danima od 08.30 do 15.00. Broj polaznika je ograničen.
 
Više informacija o školi možete pronaći na ovom linku.
Ostavite komentar