Putujuća izložba: Različitosti u mojoj zajednici

Predstavljamo vam fotografije koje su napravili učenicie iz osam osnovnih škola, u saradnji sa svojim nastavnicama i nastavnicima a koje će narednih sedmica biti predstavljene i u njihovim lokalnim zajednicama.
Piše: 
diskriminacija.ba
Podijeli ovaj članak: 

U protekla tri mjeseca 40 učenika i nastavnika iz osnovnih škola iz Foče, Zenice, Bihaća, Sanskog Mosta, Odžaka, Gradačca, Gradiške i Sarajeva radili su na foto i video projektima u svojim lokalnim zajednicama na temu položaja manjina, inkluzivnog obrazovanja, odnosa među spolovima, ali i na drugim temama koje oslikavaju različitosti u njihovim lokalnim zajednicama. 

Foto i video radovi učenika osnovnih škola obići će osam gradova u BiH govoreći o različitostima i potrebi da prevaziđemo stereotipe i diskriminaciju. Izložba govori o prihvatanju različitosti u našem društvu i promovira jednkopravnost i borbu protiv stereotipa kao preduslove za smanjenje diskriminacije u BiH. 20 najboljih fotografija i video radova čine izložbu ''Različitosti u mojoj zajednici''. Poseban gost programa u školama bit će Jasmin Džemiđić, stand up komičar Magacina Kabare koji je i sam osoba sa invaliditetom.

Radovi su rezultat radionica i zajedničkog rada učenika i nastavnika koje su podržali Mediacentar Sarajevo kao dio koalicije „Jednakost za sve“ i Step by Step kao voditelj programa „Obrazovanje za pravično društvo“. Program je organizovan uz pomoć USAID BiH.

Ostavite komentar