Novi Sad: Zabranili Romima ulazak u McDonalds

Radnik McDonaldsa zaustavio je troje romske djece na ulazu u fast food restoran i nije im dozvolio da uđu. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić zatražio je ispitivanje slučaja i izjavio da u Srbiji nema mjesta za diskriminaciju.
Piše: 
Redakcija
Podijeli ovaj članak: 

Uposlenik McDonaldsa zabranio je ulazak troje djece romske nacionalnosti u prostorije ovog restorana u Novom Sadu. Djecu je namjeravala uvesti novosađanka Maja Rogić, kako bi im kupila hranu .

"Prišla sam deci koja su su se igrala na Trgu slobode, u blizini McDonaldsa i pitala ih da li su gladni, na šta su oni odgovorili potvrdno" ispričala je Maja Rogić za srbijanske medije.

Vi možete ući - oni ne

"Dečak (8 godina) i dve devojčice (7 i 5 godina) su trčkali ispred mene do “Meka”, gde ih je momak iz obezbeđenja restorana zaustavio i rekao da ne mogu da uđu. Prišla sam mu i rekla da sam ja s njima i da ću platiti šta budu naručili, na šta je momak rekao ‘Vi možete da uđete, oni ne’".

Maja je sama ušla u restoran i kupila hranu koju su pojeli u bašti McDonaldsa, te je i novinaru Bete pokazala fiskalni račun u iznosu od 1.400 dinara, na kojem se vidi šta su djeca jela.

Ministar Dačić: U Srbiji nema mesta za diskriminaciju

Ministar unutrašnjih poslova i mandatar buduće vlade Ivica Dačić naredio je policiji u Novom Sadu da ispita slučaj zabrane ulaska Roma u novosadski Mekdonalds, te  da preduzmu odgovarajuće mjere.

"U Srbiji nema mesta za diskriminaciju" rekao je Tanjugu Dačić i dodao da je policiji naredio da ga hitno izvesti o tom slučaju.

Kompanija McDonalds saopćila  je da će ispitati slučaj diskriminacije Roma u njihovom restoranu.

Ostavite komentar