Kazna za Mekdonalds u Novom Sadu zbog diskriminacije

Kompanija “Nicefoods u Beogradu, koja upravlja “Mekdonaldsovim” restoranima u Srbiji, kažnjena je sa 100.000 dinara zbog toga što djeci romske nacionalnosti nije bio dozvoljen ulaz u objekat “Mekdonaldsa” u Novom Sadu.
Piše: 
www.blic.rs
Podijeli ovaj članak: 
Presuda još uvijek nije pravosnažna i kompanija ima pravo da se žali Prekršajnom apelacionom sudu.
 
 
Nepravosnažnom presudom “Nicefoods je, kao pravno lice, kažnjen sa 100.000 dinara zbog povrede člana 52, stav 2, Zakona o zabrani diskriminacije a direktor te kompanije Tomaš Rogač, kao odgovorno lice, sa 20.000 dinara zbog povrede stava 2a u vezi sa stavom 4 istog člana tog zakona, izjavila je Tanjugu portparolka novosadskog Prekršajnog suda Biljana Miloš.
 
U toj presudi je navedeno da je obezbedjenje restorana “Mekdonalds” u Novom Sadu zabranilo maloletnoj deci romske nacionalnosti da pristupe u taj objekat, 10. jula 2012. godine, rekla je Miloševa.
 
Prijavu u ovom slučaju podnela je Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti, pošto je Novosađanka Maja Rogić (35) protestvovala, u julu 2012. godine, zbog toga što, kako je tada izjavila medijima, obezbjeđenje “Mekdonaldsa” u centru Novog Sada nije dozvolilo da sa njom u restoran uđe troje djece romske nacionalnosti.
 
Kompanija “Nicefoods restorani” je tada saopštila da će ispitati taj slučaj i da će, ukoliko se utvrdi da je bilo diskriminacije, reagovati u skladu sa politikom poslovanja i najstrožije kazniti takvo ponašanje.
 
 
Ostavite komentar