Žrtve "legitimnog silovanja" rijetko zatrudne?

Todd Akin (R - Missouri) nastavio je sa republikanskom retorikom "legitimnog silovanja". Nakon žestokih kritika, Akin se branio krivim shvatanjem njegove izjave.
Piše: 
www.libela.org
Podijeli ovaj članak: 

Republikanski kandidat za senatora iz Missourija (SAD), Todd Akin, rekao je u lokalnoj televizijskoj emisiji da žrtve, kako je on nazvao, 'legitimnog silovanja' rijetko zatrudne jer ' uspiju blokirati to' i tako zgrozio javnost.

 Ovu spornu izjavu Todd Akin je dao nakon pitanja bi li pobačaj trebao biti dopušten u slučaju silovanja. 

"Kako sam razumio liječnike, trudnoća nakon silovanja je veoma rijetka. Ako se radi o legitimnom silovanju, žensko tijelo ima načina da obustavi proces zatrudnjivanja. Ali ako to nije uspjelo, mislim da bi trebala postojati kazna, ali za silovatelja, a ne za dijete", rekao je Akin

Nakon što su njegove izjave podignule veliku prašinu, Akin se branio krivim shvaćanjem rečenoga. Pojam 'legitimnog silovanja' nije posve stran republikancima. Tako su 2011. godine u kontroverznom zakonu o pobačaju dozvoljavali ograničenu federalnu pomoć za plaćanje pobačaja žrtvama 'prisilnog silovanja` Pod pritiskom ženskih aktivistkinja, fraza 'prisilnog silovanja' je izbačena.

Ostavite komentar