Zagreb Pride 2014:Na pravoj strani povijesti

Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelj Zagreb Pride 2014., pod sloganom „Na pravoj strani povijesti“ počinje 14.6. u 14h.
Piše: 
diskriminacija.ba
Podijeli ovaj članak: 

XIII. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji počet će okupljanjem na Trgu žrtava fašizma te će proći će središnjim zagrebačkim ulicama i završiti javnim skupom i koncertom u parku Zrinjevac.

''Biti na pravoj strani povijesti znači preuzimati odgovornost ne samo za sebe, već prihvaćati odgovornost za živote budućih generacija, za budućnost naše djece. Biti na pravoj strani povijesti znači biti na strani svih onih potlačenih, obespravljenih, nevidljivih i nadglasanih. Biti na pravoj strani povijesti znači biti na margini danas, u otporu sutra, a u slobodi vječno'', navodi se u proglasu Povorke.

Tema ovogodišnje Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2014. jest solidarnost u borbi za jednakopravnost i dostojanstvo svih ljudi u Republici Hrvatskoj.

Ove će godine Organizacijski odbor Povorke ponosa svaki ponedjeljak, kao i u Tjednu ponosa, koji prethodi Povorci (9. -13.lipnja) svakodnevno prikupljati potrebnu pomoć za stradale u poplavama koje su pogodile Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

''Protekle dvije godine Zagreb Pride od građana i građanki tražio je financijsku pomoć za neometano održavanje Povorke ponosa, a u skladu s našim vrijednostima, ove godine potrebitijima vidimo sve stradale od poplava te apeliramo na sugrađane i sugrađanke koje su nam velikodušno izrazili podršku donacijama u protekele dvije godine ili su to imale namjernu učiniti ove godine, da tu podršku usmjere onima kojima je u ovom trenutku važnija'', navodi se u saopštenju.

 
 
 

Ostavite komentar