Zagreb: Prva Međunarodna konferencija AUT

LGBTIQ+ inicijativa Filozofskog fakulteta u Zagrebu AUT poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na prvoj Međunarodnoj konferenciji AUT: održivi aktivizam - sustainable activism.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
AUT
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Konferencija će se održati u maju, a trenutno se mogu prijaviti oni koji žele izlagati svoje radove, ili voditi i organizovati različite radionice.
 
"Konferencijom i njenim popratnim sadržajem želimo pomoći u osnaživanju zajednice borkinja i boraca za ostvarivanje i prepoznavanje LGBTIQ+ tema i problema različitih generacija, te osvješćivanju šire javnosti o njima“, poručuju organizatori iz AUT inicijative.
 
Kroz klasičnu strukturu konferencije, ali i aktivističke radionice, ostvarit će se "festivalska" zajednica osoba, i uspostaviti prijateljsko djelovanje, angažman i saradnja drugih inicijativa. Završetak konferencije će se proslaviti LGBTIQ+ brucošijadom. 
 
Oni koji žele sudjelovati na konferenciji, mogu to učiniti na više načina; predstavljanjem radova koji ne moraju nužno biti akademski, vođenjem i učestvovanjem na radionicama, ali i kroz umjetnički performans. Neke od okvirnih tema koje radovi trebaju sadržavati tiču se LGBTIQ+ zajednice, LGBTIQ+ prava, LGBTIQ+ organizacija i aktivizma, medija i edukacije.
 
Konferencija će se održati od 18. do 20. maja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te u prostorima Studentskog centra u Zagrebu.
 
Organizatori će sudionicima i sudionicama pomoći u obezbjeđivanju smještaja i prehrane.
 
Više informacija možete pronaći na službenoj stranici.
Ostavite komentar