Video kampanja podrške povorci ponosa

Kampanju do sada podržale brojne javne ličnosti iz BiH.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Bh. povorka ponosa
Podijeli ovaj članak: 
Povodom obilježavanja prve povorke ponosa u BiH, u toku je video kampanja podrške u kojoj je do sada učestvovalo više od 25 javnih ličnosti iz pozorišnog, filmskog, književnog, muzičkog, akademskog i medijskog života.
 
"Kampanja se sastoji iz pojedinačnih poruka podrške, te grupnih poruka kroz koje vas pozivaju da i vi podržite povorku i šetate sa nama", navode organizatori povorke.
 
Organizatori pozivaju sve javne ličnosti, ali i građane i građanke da se na ovaj način uključe u borbu za prava LGBTIQ osoba u BiH. Video podrške možete poslati na mejl adresu info@povorkaponosa.ba.
 
Praćenje kampanje je omogućeno na web stranici povorkaponosa.ba, kao i na stranicama društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i na YouTubeu.
 
"Ponavljamo i ponavljat ćemo da nam je podrška potrebna i veoma važna", poručuju organizatori koji na pripremi povorke rade više od godinu.
 
Video kampanja je pokrenuta na pedesetu godišnjicu od organizovanja prve povorke ponosa u svijetu, 28. juna 1969. godine u New Yorku, kada su se LGBT osobe suprotstavile nasilju i zatražile svoja prava.
 
Prva bh. povorka ponosa će se održati u Sarajevu 8. septembra ove godine, a njen cilj je borba protiv nasilja i obezbjeđivanje boljeg i slobodnijeg života LGBTIQ osoba u BiH.
 
 

Ostavite komentar