Tuzla: Otvorena izložba "Ja postojim" posvećena djeci rođenoj zbog rata

Izložba govori o borbi djece rođene zbog rata.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Adi Atlić
Podijeli ovaj članak: 
Sinoć je u dvorani Kaleidoskop tuzlanskog Pozorišta mladih otvorena izložba slika "Ja postojim" autora Rame Tučića - Ramova, koji je inspiraciju pronašao u borbi za identitetom i postojanjem osoba iz Udruženja "Zaboravljena djeca rata".
 
"Na slikama se može vidjeti upravo ta borba, težnja ka ravnopravnošću i ono što ja želim prikazati slikama jeste da svi članovi i članice tog udruženja postoje među nama", kaže Ramov.
 
"Ja postojim" će za javnost biti otvorena svakim danom do 17.2. u periodu od 11 do 17 sati. Izložba je prodajnog karaktera, a autora je moguće kontaktirati putem Facebook stranice Ramov art ili Instagram profila ramov_art.
 
Foto: Edim Turčinović
 
Ramov kaže da je svaka slika posebna "na svoj način", a da zajedno pričaju o borbi djece rođene zbog rata koja ne smije biti neprimjećena.
 
"Umjetnost je jedan od najjačih kanala putem kojeg se može pričati o nekom problemu. Jako bih volio da ovakve izložbe pomognu u borbi protiv stigme i neravnopravnosti", kaže Ramov.
 
Na izložbi je predstavljen performans Samire Mujabašić, a reakcije publike su, kako kaže Ramov, bile "vrhunske".
 
Foto: Edim Turčinović
 
Nakon ove premijerne postavke slika, plan je da izložba nastavi svoj put i u drugim bh. gradovima za koje Ramov kaže da još uvijek nema tačne termine i lokacije, ali da će za one koji to budu željeli "vrlo rado izložbu dovesti u njihov grad".
 
Sponzori izložbe su Centar za kulturu Tuzla, Pozorište mladih Tuzla, Udruženje "Mladi Tuzla", SNL magazin, Edim Turčinovič, Dejan Gegić, Sanja Hajdukov, Erazmo centar  i "Bart d.o.o.".
Ostavite komentar