Seminar o rodnoj ravnopravnosti u biznisu i poslovnoj zajednici

Na seminaru će se govoriti o aspektima, značaju i uticajima rodne ravnopravnosti u poslovnoj zajednici.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (BiH) poziva na seminar “Rodna ravnopravnost u biznisu i poslovnoj zajednici” koji će se održati 26. jula ove godine u njihovim prostorijama u Sarajevu.

“Cilj edukacije je ukazati na osnovne aspekte rodne ravnopravnosti, podstaći razumijevanje značaja rodne ravnopravnosti za poslovanje i širu društvenu zajednicu, prihvatanje različitosti u selekciji i odabiru prilikom zapošljavnja, napredovanja i pozicioniranja u poslovnom društvu”, naveli su iz Komore.

Poseban fokus, kako ističu, bit će na razumijevanju rodno zasnovanih stereotipa i neželjenih ponašanja koja podrivaju dobru komunikaciju i saradnju zaposlenih unutar radnih organizacija i poslovne zajednice.

Osim toga, jedan od ciljeva je i ukazati na potrebu za kontinuiranim radom kako bi se osigurala veća rodna ravnopravnost u poslovanju.

Za učešće na seminaru mogu se prijaviti direktori, poduzetnici, menadžeri, i druge osobe koje žele unaprijediti svoje znanje u oblasti ljudskih resursa sa fokusom na rodnu ravnopravnost.

Seminar će voditi dr. Anđela Pepić sa Fakulteta političkih nauka iz Banjaluke, a više informacija o programu, kao i link za prijavu dostupni su ovdje.

Rok za prijavu je 25.7.2024.

Učešće je besplatno za članove Komore koji plaćaju članarinu, dok je za ostale učesnike predviđena kotizacija za učešće u iznosu od 200,00 KM sa PDV-om.

Svi učesnici će po završetku seminara, dobiti uvjerenje o učešću.

Ostavite komentar