Prijavite se na Q sport kamp

LGBTI osobe iz Bosne i Hercegovine mogu se prijaviti na četverodnevni ljetni kamp i provesti vrijeme povezujući se i osnažujući LGBT zajednicu.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Centar za mlade KVART, u okviru projekta "Togethering", organizuje četvorodnevni Q sport kamp koji će okupiti 25 lezbejki, gejeva, trans, biseksulanih i interpolnih osoba iz Bosne i Hercegovine koje žele da se osnaže, povežu i ljeto provedu na što bolji način. Kamp će se održati od 27. do 31. jula 2017. godine.
 
Tokom kampa su predviđene mnogobrojne aktivnosti u prirodi, kao što su izleti, planinarenje, te druge sportsko-rekreativne i interaktivne edukativne radionice, zbog čega je bitno da učesnici i učesnice ponesu udobnu obuću za planinarenje, topliju odjeću (duks), kabanice, peškire i slično.
 
Troškove prevoza, smještaja i ishrane pokriva organizator kampa. Refundacija putnih troškova će se izvršiti nakon kampa preko bankovnih računa, nakon dostavljanja originalnih autobuskih/voznih karata i računa. Učesnici i učesnice će biti smješteni u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
 
O samoj lokaciji kampa bit će obaviješteni odabrani učesnici i učesnice. Kamp će predstavljati prostor gdje svi mogu da budu ono što jesu bez straha od osude drugih i bez nametnutih društvenih normi, poručili su organizatori.
 
Rok za prijavu je ponedjeljak, 24. juli 2017. godine, a prioritet pri selekciji će imati osobe iz sjeverozapadnog dijela Bosne i Hercegovine.
 
Rezultati selekcije će biti objavljeni u roku od 24 sata po zatvaranju poziva. Odabranim učesnicama i učesnicima kampa će biti dostavljen program kampa sa svim potrebnim informacijama o kampu, kao i detaljan program kampa.
 
Za sve dodatne informacije pošaljite e-mail na czmkvart@gmail.com ili pišite preko Facebook stranice organizacije.
 
Prijaviti se možete na ovom linku.
 
Ostavite komentar