Prijave za volontiranje na 16. Pitchweise festivalu otvorene još danas

“Nismo same”, ovogodišnja je tema festivala koji će se održati od 9. do 12. septembra u Sarajevu.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Unsplash
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 

Prijave za volontiranje na 16.  PitchWise festivalu ženske umjetnosti i aktivizma u Bosni i Hercegovini 2021. otvorene su još danas, a tema ovogodišnjeg festivala je: “Nismo same”.

Festival će se održati u Sarajevu od 9. do 12. septembra ove godine, a neke od odgovornosti zainteresiranih osoba za volontiranje na 16. PitchWise festivalu jeste rad na organizaciji festivala, komunikacija s gošćama i gostima, umjetnicama, teoretičarkama, aktivistkinjama i feministkinjama iz cijele regije, rad na distribuciji materijala, te ostalim logističkim poslovima u timskom radu s drugim volonterkama.

Sve prijave koje trebaju sadržavati kratko pismo motivacije, uz ime i prezime, grad, kontakt telefon i razlog prijavljivanja, potrebno je poslati putem e-maila sasha@fondacijacure.org ili sabina@fondacijacure.org.

Za prijavu je poželjno prethodno iskustvo rada na festivalima, ali ne i neophodno, a više informacija o načinu prijave dostupno je ovdje.

Festival PitchWise okuplja umjetnike i umjetnice i aktiviste i aktivistice različitih generacija iz BiH i svijeta, a organizuje ga feminističko aktivistička organizacija Fondacija CURE.

Iz Fondacije CURE poručuju da je tokom volontiranja na festivalu moguće steći iskustvo i nova poznanstva, a po završetku festivala biće izdata i potvrda o učešću u organizacija festivala. Prednost imaju volonterke iz Sarajeva.

Programi prethodnih festivala dostupni su na ovom linku, a više informacija o ovogodišnjem festivalu dostupno je ovdje.

Ostavite komentar