Poziv za volontiranje na bh. povorci ponosa

Organizatori i organizatorice prve bosanskohercegovačke povorke ponosa pozivaju zainteresovane osobe da se prijave za volontiranje na povorci.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Bh. povorka ponosa
Podijeli ovaj članak: 
Prijaviti se mogu osobe koje pripadaju LGBTI zajednici ali i ostali zainteresovani građani i građanke koji podržavaju društvo bez homofobije, bifobije, transfobije i seksizma, navodi se u pozivu.
 
"Volonteri i volonterke se ne moraju identificirati kao LGBTIQ osobe, ali je nužno da podržavaju borbu za prava LGBTIQ osoba te da dijele vrijednosti antifašizma, ravnopravnosti, solidarnosti, slobode, socijalne pravde, samoodređenja, sekularnosti, inkluzivnosti, antimilitarizma, vladavine prava, spremnosti na dijalog i nenasilne komunikacije", poručuju organizatori.
 
Rok za prijavu je otvoren do 1. augusta 2019. godine, a prijaviti se možete putem ovog obrasca.  Za volontere i volonterke bit će obavezno sudjelovanje na edukativnim radionicama s ciljem upoznavanja tima, načina rada i radnih zadataka.
 
Prva bh. povorka ponosa održat će se 8. septembra u Sarajevu. Više informacija o pozivu za volontiranje je dostupno na ovom linku.
Ostavite komentar