Poziv za volontiranje na 19. Pravo Ljudski Film Festivalu

Pravo Ljudski Film Festival (PLJFF) će se održati u Sarajevu od 25. do 30. septembra.
Piše: 
Redakcija
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 

Organizatori film festivala Pravo Ljudski, koji će biti održan od 25. do 30.9. 2024. u Sarajevu, pozivaju sve mlade, starije od 16 godina, koji vole filmsku umjetnost, druženje, rad u timu i koji žele sticati nova znanja, vještine i iskustva, da se pridruže organizaciji devetnaestog izdanja Festivala.

Tokom trajanja ovogodišnjeg festivala, volonteri i volonterke će, kako ističu organizatori, imati priliku raditi na promociji festivala što podrazumijeva dijeljenje promotivnog materijala, rad na festivalskim lokacijama i informisanje festivalske publike. Osim toga, svi volonteri imat će priliku raditi sa gostima festivala, biti na dočeku stranih redatelja, te raditi na opremanju prostora što podrazumijeva uređivanje enterijera u kojima će se održavati festivalske aktivnosti, postavljanje tehnike, oznaka i slično. Volonteri će također biti angažovani i na drugim aktivnostima u sklopu pružanja podrške organizacionom timu, te vršiti koordinaciju festivalskih dešavanja, lokacija i rada ostalih volontera.

Organizatori PLJFF-a će za sve volontere festivala osigurati osvježenje i pristup svim projekcijama i popratnim događajima, kao i druženje sa gostima festivala.

Svim volonterkama i volonterima koji budu dio 19. Pravo Ljudski Film Festivala, će biti dodijeljena i potvrda o volontiranju.

Rok za prijavu: 13.9.2024.

Za više detalja o angažmanu i prijavi, posjetite službene stranice organizatora.

Ostavite komentar