Poziv na radionicu "Medijsko izvještavanje o LGBTIQ temama"

Za učešće na radionici se možete prijaviti do 24. novembra.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Unsplash
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Udruženje građana "Nova ideja RS 2030" poziva zainteresovane osobe da se prijave na radionicu "Medijsko izvještavanje o LGBTIQ temama" koja će se održati 28. novembra u Sarajevu.
 
Na radionici će biti predstavljena analiza medijskog sadržaja nastala nakon medijskog monitoringa u periodu prije, tokom i nakon održavanja Povorke ponosa. Radionici će pristustvovati mediji, predstavnici NVO sektora i studenti, piše u pozivu.
 
Učesnici radionice će imati priliku da saznaju kako mediji trebaju profesionalno izvještavati o LGBTIQ populaciji, zašto su važni u promociji ljudskih prava, kako se boriti protiv govora mržnje, ali i o dodatnim smjernicama kako profesionalno pristupiti ovoj temi.
 
Trenerica radionice će biti Belma Buljubašić, vanredna profesorica na Odsjeku žurnalistike/komunikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
 
Zainteresovani za učešće na radionici mogu se prijaviti do 24. novembra, do 12 sati. Broj mjesta je ograničen, a više informacija o radionici, organizaciji prevoza i smještaja možete dobiti putem e-maila: novaidejars2030@gmail.com ili kontakt telefona 063 289 110. 
 
Kompletan poziv i agenda radionice su dostupni ovdje.
Ostavite komentar