Podcast “Aktivizam sada”: Nasilje u porodici, razbijanje tabua i podizanje svijesti

U podcastu se, između ostalog, govori o tome kako nasilje u porodici utiče na mentalno zdravlje i razvoj djece i odraslih.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Unsplash
Podijeli ovaj članak: 

Udruženje građana „Oštra Nula“ emituje šestu sezonu podcasta “Aktivizam sada” u kojoj se govori o različitim aspektima i oblicima nasilja u bosanskohercegovačkom društvu, sa posebnim fokusom na vršnjačko nasilje o kojem se govorilo u prvoj epizodi podcasta.

U drugoj epizodi podcasta “Nasilje u porodici, razbijanje tabua i podizanje svijesti” se govori o tome šta je nasilje u porodici, kako ga prepoznati i prijaviti, kako pomoći žrtvama i počiniocima, ali i kako ono utiče na mentalno zdravlje i razvoj djece i odraslih, te kako ga spriječiti i prevazići. Na ova pitanja u emisiji je odgovorila gošća Tanja Marić, psihologinja i stručnjakinja za porodičnu terapiju.

Udruženje građana „Oštra Nula“ je organizacija koja se zalaže za aktivno građanstvo i ljudska prava kroz djelovanje u oblastima socijalne pravde i kulture sjećanja. Podcast “Aktivizam sada”, kako navode iz Oštre Nule, ima za cilj da podstakne društvenu odgovornost, aktivizam i solidarnost među građanima, posebno mladima, koji se suočavaju sa različitim izazovima i problemima u savremenom svijetu.

Ovaj podcast snimljen je uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan koji implementiraju Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation IDM Albania, uz finanskijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Sadržaj podcasta je odgovornost Udruženja građana “Oštra Nula”.

Izvor: Ošta Nula

Ostavite komentar