Objavljen poziv za Nagradu EU za integraciju Roma

Evropska komisija objavila je konkurs za Nagradu EU za integraciju Roma u zemljama zapadnog Balkana i Tuskoj.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Evropska komisija
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Nakon uspješnog prvog izdanja Nagrade za integraciju Roma, Evropska komisija ponovo će dodijeliti nekoliko nagrada nevladinim organizacijama koje su angažovane na projektima za uključivanje, integraciju i osnaživanje romske djece, mladih i mladih odraslih osoba u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj.
 
Prijaviti se mogu udruženja iz Albanije, BiH, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Srbije i Turske, koja aktivno rade na poboljšanju položaja romske zajednice u oblastima kao što su jednak pristup političkim i društvenim pravima, obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvena zaštita, kultura, stanovanje i drugo.
 
Evropska komisija odabrat će jedan pobjednički i jedan drugoplasirani projekat, koji se sprovode u svakoj od sedam zemalja. Svaki pobjednički projekat će osvojiti 10.000, a svaki drugoplasirani 5.000 eura. Pored toga, svaki pobjednik i drugoplasirani učesnik će dobiti mogućnost da pošalju dva predstavnika na trodnevno studijsko putovanje u Bruxelles, gdje će se početkom 2017. godine održati svečana dodjela nagrada.
 
Poziv na konkurs ostaje otvoren do 31. oktobra, a više informacija o načinu i uslovima apliciranja možete pronaći ovdje.
Ostavite komentar