Likovni konkurs za djecu i mlade: Sva lica zanemarivanja

Djeca i mladi koji žele učestvovati na konkursu kroz likovne radove trebaju predstaviti svoje iskustvo i viđenje zanemarivanja.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Unsplash
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Pokret Vrijedni pažnje i World Vision u Bosni i Hercegovini pozivaju djecu i mlade da učestvuju u konkursu za likovne radove na temu "Sva lica zanemarivanja".
 
Konkursom se žele potaknuti djeca i mladi iz BiH da dignu glas protiv nasilja i zanemarivanja djece, te da likovnim radovima prikažu svoje iskustvo i viđenje zanemarivanja, kao i da podignu svijest javnosti o ovom problemu, navode inicijatori. Učestvovati mogu svi dječaci i djevojčice i mladi ljudi iz Bosne i Hercegovine, u dobi od 10 do 18 godina starosti.
 
"Nasilje, u različitim pojavnim oblicima, utiče na više od milijardu djece širom svijeta i dešava se svaki dan, u svakoj zemlji i svakoj zajednici i Bosna i Hercegovina nije iznimka. Život u nasilju djecu lišava dostojanstva, prava i potencijala, te utiče na njihovo zdravlje, razvoj i obrazovanje. Istovremeno, nasilje i njegove posljedice koštaju društvo jako mnogo time što usporavaju ekonomski razvoj, narušavaju ljudski i društveni kapital", navodi se u pozivu.
 
Rok za slanje radova je 30. novembar 2018. godine, a radovi se šalju na adresu: World Vision u BiH, Zvornička 9, 71000 Sarajevo, sa naznakom "Za likovni konkurs Sva lica zanemarivanja".
 
Objava rezultata bit će upriličena uoči 10. decembra - Dana ljudskih prava.
 
Kompletan poziv možete pogledati na ovom linku.
Ostavite komentar