Konkurs za upis na prvu Školu LGBTI aktivizma

Sarajevski otvoreni centar poziva LGBTI osobe koje žive u BiH da se prijave na konkurs za Školu LGBTI aktivizma.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
SOC
Podijeli ovaj članak: 
Škola LGBTI aktivizma osmišljena je kao jednosemestralni program, namijenjen sadašnjim i budućim aktivistima i aktivisticama u polju promocije i zaštite prava LGBTI osoba u BiH.
 
Škola će ponuditi dodatnu edukaciju o historiji i LGBTI pokretu, dotičići se queer teorije, a pored toga polaznici i polaznice će proći i kroz praktične radionice o aktivističkom djelovanju.
 
"Kroz školu koja će trajati četiri mjeseca, želimo da osnažimo postojeće ali i buduće LGBTI aktiviste/kinje, te da pružimo praktične vještine osmišljavanja i provođenja akcija, zagovaranja – sve sa ciljem izgradnje kapaciteta i LGBTI pokreta u Bosni i Hercegovini", navode iz SOC-a.
 
Škola se sastoji od sedam teorijsko-praktičnih modula. U okviru svakog od modula učesnici i učesnice će moći slušati predavače i predavačice iz BiH i regije.
 
Prijaviti se mogu sve punoljetne lezbejke, gej, biseksulne, transrodne, interspolne i queer osobe, koje žive u Bosni i Hercegovini i koje su zainteresovane za sticanje novih znanja i razvijanje novih vještina iz oblasti LGBTI aktivizma i aktivističkog djelovanja.
 
Osobe koje uđu u uži izbor, bit će pozvane na intervju u drugoj polovini augusta 2016. godine.
 
Rok za prijavu na konkurs je 15. august. 2016. godine.
 
Dodatne informacije o uslovima apliciranja možete pronaći na zvaničnoj stranici Sarajevskog otvorenog centra.
Ostavite komentar