Ismar Krdžalić objavio novu knjigu "Gram prijateljstva"

Ismar Krdžalić ponovo je priredio pozitivno iznenađenje za sve one koji prate njegov rad, ovaj put sa svojom novom knjigom "Gram prijateljstva".
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Facebook
Podijeli ovaj članak: 
Nova knjiga "Gram prijateljstva" 25-godišnjeg studenta iz Tešnja predstavlja zbirku tekstova koje je Ismar objavljivao na lokalnom portalu Tesanj.net u periodu od 2013. do 2014. godine. Prva promocija već je održana prošle sedmice pred Ismarovim sugrađanima u Tešnju, a mladi pisac se nada da će njegovo drugo djelo uskoro biti dostupno i drugim zainteresovanim čitaocima.
 
"Smatram da sam svojim prvim romanom pokazao da trenutna situacija osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini, ma koliko teška bila, može i treba biti ispunjena nadom u bolje sutra", kaže Ismar čija je prva knjiga "Poseban od prvog udisaja" izazvala veliku pažnju javnosti u BiH, ali i regiji. Riječ je o knjizi u kojoj mladi autor sa cerebralnom paralizom opisuje svoja životna iskustva.
 
"Moja prva knjiga je naišla na reakcije koje ni sam nisam očekivao, ali sam im se potajno nadao. Čovjeka njegov uspjeh ne može zaprepastiti, pogotovo ako je u njega uložio vrijeme koje je jedan od bitnijih faktora za nastanak kvalitetnog umjetničkog djela."
 
Pored toga što voli književnost, Ismar govori i nekoliko stranih jezika, a trenutno je student na Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu.
 
Ostavite komentar