I ja mogu biti farmer - Javni poziv za osobe s invaliditetom

Udruženje građana "Nešto Više" raspisuje javni poziv za izbor korisnika projekta "I ja mogu biti farmer".
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Nešto Više
Podijeli ovaj članak: 
Poziv je namijenjen za sve osobe s invaliditetom sa područja Kantona Sarajevo i grada Mostara, bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta.
 
Cilj projekta "I ja mogu biti farmer" je omogućiti osobama s invaliditetom da nauče tehniku urbanog vrtlarstva,  te razviti veći stepen nezavisnosti, samopouzdanja i socializacije, kao i mogućnosti generisanja zarade. Radionice će uključivati teoretski i praktični dio prilagođen svakom korisniku.
 
U okviru projekta, organizovat će se tri tematske edukacije, predviđene za 48 korisnika podijeljenih u četiri grupe. Teme koje će biti obrađene su: uzgoj povrća i gljiva, uzgoj voća i uzgoj ljekobilja.
 
Nakon završenih edukacija, korisnicima će biti dodijeljen i sadni i ostali potrebni materijal, kako bi svako dobio priliku da uspostavi vlastiti mali vrt u svom domu (balkonu, vrtu ili organizaciji). Edukacije će se održati u periodu od tri mjeseca (septembar – novembar 2016.), na imanju Udruženja građana "Nešto Više", koje se nalazi u neposrednoj blizini Mostara u mjestu Humilišani i prilagođeno je osobama s invalidtietom.
 
Tokom perioda edukacije, svaka grupa će imati organizovan prijevoz od kuće do imanja i nazad, te obezbijeđenu hranu i piće.
 
Za prijavu na javni poziv potrebno je dostaviti popunjen obrazac zahtjeva i dokaz o vrsti i stepenu invaliditeta (nalaz, ocjena i mišljenje nadležnog organa ili rješenje iz kojeg se može vidjeti procenat invalidnosti - skenirano, uslikano ili kopija). Obrazac zahtjeva možete preuzeti na ovom linku.
 
Poziv ostaje otvoren do popunjavanja svih mjesta, a u slučaju većeg broja prijavljenih UG "Nešto Više" će izvrišiti selekciju kandidata za učešće u projektu.
 
Zainteresovane osobe se mogu prijaviti putem e-maila jelena_b@nestovise.org ili putem faksa 033/788-741.
 
Za sve dodatne informacije možete se obratiti Jeleni Backović na broj telefona 066/ 934-206.
Ostavite komentar