Godišnja nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice

Za nagradu se mogu prijaviti svi zaposleni i na drugi način angažovani odgajatelji i odgajateljice, nastavnici i nastavnice, kao i stručni saradnici i saradnice sa područja cijele BiH.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Centar obrazovnih inicijativa Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika i nastavnica objavili su poziv za dodjelu godišnje Nagrade za inovativne nastavnike i nastavnice u 2019. godini.
 
"Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja", navodi se u pozivu.
 
Inovativne prakse za koje će nagrade biti dodijeljene odnose se na doprinos unapređenju odgoja i obrazovanja, sa fokusom na razvoj kritičkog mišljenja, kreativnosti, primjene naučenog i socijalnih kompetencija. Ukupno 50 nagrada bit će dodijeljeno u pet kategorija.
 
"Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice u Bosni i Hercegovini najvrjednije je priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja. Več četvrtu godinu uspješno promovišemo nastavničku profesiju za koju vjerujemo da je najvažnija profesija i ključni indikator kvalitetnog obrazovanja. Od nastavnika za nastavnike, glavna je odlika ove nagrade", navodi se u pozivu.
 
Konkurs ostaje otvoren do 15.10.2019. Više informacija o uslovima konkursa možete pogledati ovdje.
Ostavite komentar