Glasne i jasne: Radionice pisanja za mlade autorice

Tekstovi nastali na radionicama proći će proces uređivanja i mentorstva i biti objedinjeni u zbornik radova.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Bona, Facebook
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Časopis za feminističku teoriju i umjetnost BONA poziva zainteresovane autorice da se prijave za učešće u radionicama pisanja publicistike i umjetničke kritike "Glasne i jasne" u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.
 
Na poziv se mogu prijaviti studentice humanističkih i društvenih nauka, te novinarke i kritičarke na početku karijere. Na radionicama će se razgovarati o etički i rodno odgovornom novinarstvu, feminističkoj umjetničkoj kritici i o dužim novinarskim, analitičkim i kritičkim formama pisanja, navodi se u pozivu.
 
"Cilj nam je otvoriti prostor mladim autoricama bez obzira na njihovo prethodno iskustvo u objavljivanju. Ono što tražimo jeste ljubav prema pisanju i interes za publicistiku i (prevashodno književnu) kritiku, te društveno-političku stvarnost i kulturnu scenu – gdje je feminisitčki pogled potrebniji nego ikad!"
 
Prijava treba sadržavati kratku biografiju, primjer prethodnog rada ukoliko postoji, te motivacijsko pismo. Za svaki od gradova bit će izabrano po šest učesnica, a organizovane će biti po dvije trosatne radionice u februaru, martu i aprilu. 
 
Prijave je moguće slati do 27. januara. Više informacija o načinu prijave možete pročitati ovdje.
Ostavite komentar