BH rukotvorine: Poziv za besplatne obuke za žene

Udruženje Bosanske rukotvorine poziva zainteresovane žene iz Tuzle i Vlasenice da se prijave za obuku u tradicionalnim vještinama ručnog rada i obuku o socijalnom poduzetništvu.
Piše: 
Redakcija
Foto: 
Pixabay
Podijeli ovaj članak: 
Vezane teme: 
Na konkurs za učešće u naprednoj obuci u tradicionalnim vještinama ručnog rada i o socijalnom poduzetništvu mogu se prijaviti nezaposlene i žene slabijeg imovinskog stanja, kao i ostale zainteresovane žene sa područja Tuzle i okoline, te Vlasenice i okoline. Obuka predviđa usvajanje vještina iz naprednih tehnika pletenja i heklanja, nakon koje će uslijediti i obuka o socijalnom poduzetništvu i razvoju malog biznisa, što će omogućiti polaznicama da novostečeno znanje iskoriste u svrhu sticanja prihoda, navode iz Udruženja Bosanske rukotvorine/BHcrafts koje obuku realizuje u sklopu projekta "Socijalno poduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju".
 
Zainteresovane osobe mogu se prijaviti na konkurs lično, u tuzlanskom uredu udruženja, na adresi Izeta Sarajlića 5, na brojeve telefona 033 551 535 i 035 314 460, ili u inboks Facebook stranice udruženja. Poziv ostaje otvoren do 31. januara. 
 
"Kroz aktivnosti projekta 'Socijalno poduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju' u trajanju od pet mjeseci (januar – maj 2019) cilj nam je, kroz neformalne obuke, očuvati tradiciju i kulturnu baštinu naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine, obučiti žene Tuzle i Vlasenice u razvoju malog biznisa, te ih osnažiti u zajedničkim naporima prevazilaženja ekonomskih neprilika kroz ostvarivanje radnog angažmana i sticanje prihoda", poručuju organizatori obuke.
 
Prioritet imaju žene sa već postojećim vještinama pletenja i heklanja, kako bi se njihove vještine dodatno unaprijedile. Obuka je besplatna s obezbijeđenim prevozom i ostalim logističkim potrebama tokom trajanja obuke, te je planirana tokom marta 2019. godine u Tuzli i Vlasenici.
 
Više informacija potražite na ovom linku.
Ostavite komentar